The Sims 4

The Sims 4 är det senaste utgivna spelet i raden av detta livsstilsspel. Det lanserades 2014 och än så länge verkar det inte som Maxis planerar att släppa en ny version. Detta fick till skillnad från sina föregångare lite mer blandad kritik. Många hävdade att det var för lite handling i spelet. Det hindrade inte spelet från att bli det mest sålda 2014 och 2015.Precis som i de tidigare spelen ska du kontrollera din sim genom livet. Det finns fortfarande inget tydligt mål i spelet som du ska klara av. Det som tillverkarna istället har fokuserat på är att utveckla läget där du skapar dina simmar och bygger dina hus. Dessutom spelar din sims känslor en betydligt större roll än vad de har gjort innan.

Skapa dina egna simmar

Detta är ett moment som många spelare lägger mycket tid på. I The Sims 4 kan du ändra en sims ansikte och kropp genom att klicka på dem direkt med musen. I de tidigare versionerna har du bara kunnat flytta en mätare framåt och bakåt. The Sims 4 kommer också med över 40 olika hårstilar och 18 hårfärger både för män och kvinnor.

Ett uppdaterat byggläge

Många spelare lägger också mycket tid på byggläget som i detta spelet har fått sig en uppfräschning. Innan har köp- och byggläget för en bostad varit åtskilda men nu har Maxis valt att slå ihop dessa. Det har lagts fokus på ännu mer detaljer både när det kommer till husen och omgivningarna runt omkring, likt att låsa upp möbler genom att klara utmaningar i spelet.

Olika världar

Det finns två olika världar som du kan spela i. Dessa heter Oasis Springs och Willow Creek. Båda dessa är uppbyggda på samma sätt med 21 tomter till förfogande. Om du köper till några av expansionsspelen kan du också få tillgång till fler världar. Den senaste uppdaterades så sent som 2017 och följde med i den expansion som heter cats & dogs. 

Olika sätt att tjäna pengar

Det går till exempel att gifta sig rikt i Sims 4. Det finns även en hel del så kallade fusk för att bli rik. Det har pratats och att använda bonusar (liknande de här bonussajten.se) från olika casinon, men det är inget vi hittat. Det vi vet är ctrl + schift + c sen olika komandon som tex ?? motherlode ??.