The Sims 2

The Sims 2 är uppföljaren till det mycket populära datorspelet The Sims. Detta släpptes 4 år efter originalet och blev en lika stor succé som originalet. Här har tillverkaren Maxis valt att behålla grundkonceptet men lagt till lite fler detaljer. Det finns inte heller något slut utan du kan spela i all oändlighet.Dina simmar har som vanligt livsmål och drömmar som de vill uppnå. Hur du styr din sim kommer ha positiva eller negativa konsekvenser. Du kan själv ställa in hur länge du vill att din sim ska leva, denna funktion funkar i 90 dagar. Detta beror också på hur du sköter om din sim.

Uppdateringar från första spelet

I detta spelet finns det både bostadshus och olika butiker. Precis som i första spelet kan dina simmar bara bo i bostadshus men de kan åka iväg till olika butiker för att handla saker, det kan till exempel vara tidningar eller kläder. Detta är också ett tillfälle för dem att träffa andra simmar.Grafiskt sett är tvåan mycket mer detaljerad än sin föregångare. Du kan också se själva staden i full 3D, vilket inte var möjligt innan. Din sim har också mer personlighet med tydligare ansiktsuttryck och kroppsliga reaktioner. En sim har också en utveckling i flera steg – baby till bebis till litet barn, tonåring och sedan vuxen.

Att spela The Sims 2

I The Sims 2 ska du styra din sim från det att denne är en bebis till den dör. Om du startar en ny familj gör du oftast en vuxen sim först som senare träffar en livskamrat och skaffar barn. När bebisen kommer får du döpa den och låta den växa upp.Hur länge en sim ska vara i en viss ålder är tidsinställt. Detta går att skynda på om du känner att du inte vill vänta så länge. Det finns även en kod som du kan skriva in om du inte vill att dina simmar ska åldras. Detta är dock inget som rekommenderas.