The Sims 3

Det skulle dröja fem år tills Maxis släppte nästa spel i den populära serien The Sims. Denna gången lanserades det både till Playstation 3, Wii och dator. Det släpptes i juni 2009 och såldes i över en miljon kopior redan första veckan. Det fick även väldigt positiva recensioner från både fans och kritiker. Det släpptes sedan 11 stycken expansioner där din sim kunde skaffa allt från husdjur till att börja studera på universitetet. I övrigt var det väldigt likt sina föregångare med grundidén om att du ska styra din sim genom livets alla upp-och nedgångar. Detta gäller både jobb och relationer.

Utmaningar i din sims liv

Precis som i de tidigare spelen har din sim olika drömmar som är baserade på deras personligheter. Under spelet kommer du få olika utmaningar som du ska klara av för att göra din sim lycklig och framgångsrik. Detta kan vara både karriärbaserade utmaningar och relationer. Om du vill satsa på karriären kan det till exempel löna sig att jobba övertid för att maximera dina chanser och tjäna lite mer pengar. Även dina yngre simmar har mål i skolan som de måste uppnå för att skapa sig en bra framtid. Även din grannar kan be dig om tjänster baserat på dina färdigheter.

Skapa en sim

Detta är ett område som är mycket mer utvecklat än i 2:an. Du har ett mycket större urval av kroppstyper på alla dina karaktärer, förutom bebisar. Du har också fler hudfärger att välja på. I detta spel finns det 22 olika frisyrer för kvinnor och 17 för män. Det finns också fler hattar och andra accessoarer än vad det har funnits tidigare. Du kan ändra hårfärgen genom att snurra på ett färghjul med alla typer av nyanser. Det finns alltså mycket större möjligheter att sätta din egen prägel på dina karaktärer. Du kan även ge dina simmar tatueringar och fräknar.